Majitel malého sci-fi a fantasy nakladatelství Brokilon, Robert Pilch, oznámil na facebookovém profilu informace o nové knize, kterou poslal do tisku. To tedy znamená, že bychom se jí měli dočkat velmi brzy. A jelikož se jedná o pokračování již zaběhlé série, měli bychom si o ní také něco říct.

Přečtěte si také: Robert Pilch se na facebookovém profilu nakladatelství Brokilon rozpovídal o jejich současné situaci

Onou knihou bude třetí díl z postapokalyptické série Poslední velkoměsto od českého spisovatele Vladimíra Šlechty (Likario, Hořící přízraky) s podtitulem Padající Archanděl, která navíc spadá do většího knižního celku s názvem Všechno na Mars - Oggerd. Příběh knih se odehrává ve třiadvacátém století, dvě stě let po Apokalypse. V celé Evropě už existuje jen jediné velkoměsto, Bornn. A jak už to v postapo světě chodí, žít v tomto městě je velká divočina. Hlavním hrdinou je vyjednavač Gowery Fink, jenž zde prožívá různé příjemné i nepříjemné události.

Jak již bylo řečeno, třetí kniha už se nachází v tiskárně a fanoušci už mají k dispozici obálku, která vypadá vskutku hezky. Pokud patříte mezi fanoušky této série, nakladatelství Brokilon by třetí díl s názvem Padající Archanděl chtělo vydat nejpozději 12. října/októbra tohoto roku. Pokud by vás zajímalo, o čem třetí kniha bude, můžete se podívat na oficiální anotaci, kterou naleznete pod tímto odstavcem:

„Druhá polovina třiadvacátého století, dvě stě let po Apokalypse. Bornn, jediné velkoměsto v postapokalyptické Evropě, si zvyká na změnu mocenských poměrů. Bílá čarodějka se zbavila většiny oponentů a k tomu, aby získala neomezenou moc, ji zbývá poslední krok. Gowery si myslí, že za tři týdny proběhne státní převrat, nikdo mu však nevěří.

Ať už to dopadne jak chce, příští tři týdny je nutné vyplnit usilovnou činností. Oggerd se chystá vystoupit na veřejnosti a přihlásit se o svá práva. Musí to však udělat s rozmyslem. Gowery je pověřen pátráním po Oggerdově snoubence, která unikla represím a skrývá se na neznámém místě. Tentokrát proti němu stojí mimořádně schopný protivník, který každý Goweryho tah obrátí ve svůj prospěch. A vše je ovlivňováno událostmi starými sedmdesát let. Chyby i zločiny zakladatelů germánské Říše teď budou použity proti jejich vnukům.“