Pokud jste už viděli druhý díl veleúspěšného Avatara, který by měl v nejbližší době se svými tržbami překonat neuvěřitelnou hranici 2 miliard, jistě uznáte, že snímek se z velké části zaměřoval také na postavu Lo'aka (Britain Dalton), jednoho ze synů Jakea (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldaña). A právě on by měl pro chystaný třetí díl převzít úlohu vypravěče po Jakeovi, kterou původně lidský hrdina vykonával jak v prvním, tak i ve druhém díle.

Potvrdil to sám James Cameron v nedávném rozhovoru, během kterého taktéž odhalil, že vypravěči se budou od třetího dílu vždy střídat. Ve čtvrtém a pátém filmu se proto této úlohy zhostí zase jiné postavy. Podle slov Camerona se navíc zdá, že Lo'ak by mohl mít ve třetím díle mnohem větší a důležitější roli, protože úloha vypravěče zároveň znamená, že daný příběh budeme sledovat především jeho očima. 

A co vlastně můžeme čekat od třetího Avatara, kterého bychom se měli dočkat zase až na konci roku 2024? Přesné dějství zatím neznáme, ale je nutné zmínit, že podle producenta Jona Landaua seznámí diváky každý nový film s novými kulturami a biomy, stále však bude obsahovat postavy a určité lokace z předchozích dílů. Avatar 3 nás také seznámí s novým Na'vi kmenem (the Ash People), který zas bude mít vazbu na element ohně. Ovšem Cameron upozornil na to, že tentokrát se na modré emzáky podíváme z trochu jiného úhlu. Dosud totiž ukazoval především jejich dobrou stránku, ale samozřejmě to neznamená, že musí být všichni do jednoho mírumilovní správňáci.

Cameron si před několika měsíci také nebyl příliš jistý, zda nakonec Avataři 4 a 5 vyjdou, ale vzhledem ke komerčnímu úspěchu dvojky by to už mělo být v podstatě zaručené. 

Otázkou samozřejmě je, zda se bude z komerčního a kritického hlediska dařit i nadcházejícím dílům, které má Cameron v plánu. To se holt budeme muset nechat překvapit.

Kromě výše zmíněných se v druhém díle Avatara objevili také herci jako Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder a Edie Falco. A pokud jste ještě neviděli naši recenzi, můžete si ji pustit níže.