Už dlouho víme, že Transformeři se k nám vrátí skrze animovaný a hvězdně obsazený snímek jménem Transformers Jedna, který se konečně pochlubil prvním oficiálním trailerem. Podívat se na něj můžete výše.

Jednou z hlavních postav se samozřejmě stává starý dobrý Optimus Prime (Chris Hemsworth), který byl tehdy znám jako Orion Pax. Připojuje se k němu také jeho budoucí velký rival Megatron (Brian Tyree Henry), který se zas nazýval D-16. V době jejich… řekněme „mládí“ se tak ještě jednalo o parťáky a dva dělnické roboty bez schopnosti transformovat se, kteří přebývají na planetě Cybertron, domově Autobotů i Deceptikonů. Oba tak budou muset spojit síly proti tajemné hrozbě, která začne jejich domov ohrožovat. V rámci toho ale budou muset vyrazit na bájný povrch planety.

Do boje tak vytáhnout ještě s dalšími spojenci, mezi které patří Elita (Scarlett Johansson), Bumblebee (Keegan-Michael Key), Alpha Trion (Laurence Fishburne) a Sentinel Prime (Jon Hamm).

Transformeři se do animované celovečerní podoby vrací po téměř 40 letech. Posledním animovaným filmem v milované franšíze byl titul The Transformers: The Movie z roku 1986, jenž byl založený na televizním seriálu Transformers (1984).

O režii filmu se postaral Josh Cooley, který natočil i úspěšnou pixarovku Toy Story 4: Příběh hraček (2019).

V našich kinech by se měl snímek objevit 10. 10. 2024.