V rámci letošního CinemaConu se s největším počtem zajímavých novinek může bezpochyby chlubit studio Paramount, které připravuje jak dospělejší Želvy Ninja, tak i nový Scary Movie. To ovšem není všechno, zmíněné studio si totiž hodlá opět posvítit jak na Transformers, tak i na G. I. Joe. Nikoliv však odděleně.

Server Deadline hlásí, že Paramount připravuje zatím nepojmenovaný crossover snímek, ve kterém se slavní hrdinové produktů společnosti Hasbro, tedy obří roboti a členové slavné špionážní organizace, setkají. Na palubě zatím není žádný režisér, ale jedním z producentů se má stát Steven Spielberg (Fabelmanovi), připojit by se k němu měli ještě Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian, Michael Bay, Tom DeSanto a Don Murphy.

Zpráva to vlastně nemusí být zas až tak překvapivá, protože na crossover už v podstatě lákal loňský snímek Transformers: Probuzení monster. Na konci filmu se tak diváci stali svědky scény, kdy se hlavní hrdina Noah Diaz (Anthony Ramos) k G. I. Joe připojí. Zda ho ale uvidíme i v připravovaném filmu, je zatím ve hvězdách, protože o příběhu zatím nevíme zhola nic.

Nápad vychází z marvelovské komiksové předlohy G.I. Joe and the Transformers z roku 1987, nicméně ve filmovém světě byli Transformeři a G. I. Joe součástí oddělených franšíz. A zatímco obří roboti mají za sebou už sedm hraných filmů, G. I. Joe se zastavilo na třech. Posledním vydaným titulem byl snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins (2021), který však byl v rámci tržeb naprostou katastrofou. S chystaným crossover filmem ale dostanou další šanci zazářit. 

Kdy přesně se ho ale dočkáme, je otázkou za milion, pár let to ale se vší pravděpodobností potrvá.

Ještě připomeneme, že se můžeme těšit také na animák jménem Transformers Jedna, který by měl být v podstatě origin story pro Optima Primea (Chris Hemsworth) a Megatrona (Brian Tyree Henry). U nás bychom se animovaného filmu měli dočkat 10. 10. 2024.