Posledního dílu slavné parodické série Scary Movie jsme se dočkali v roce 2013. Nějakou dobu to pak vypadalo, že bláznivá franšíza už došla ke svému konci, ale to bylo pouze zdání. Studio Paramount v rámci letošní akce CinemaCon oznámilo, že další Scary Movie je oficiálně ve výrobě. Dočkat bychom se ho měli někdy během příštího roku, ale zatím není vůbec známo, kdo ho natočí, stejně tak ani to, které filmové tituly bude „šestka“ vlastně parodovat.

Natáčení by každopádně mělo začít ještě letos, přičemž jedním z hlavních producentů se stane Neal H. Moritz, který například dohlížel na výrobu filmů ze známé série Rychle a zběsile. To je ovšem zatím všechno, co o novém Scary Movie víme, dalších zajímavých informací bychom se mohli dočkat těsně před padnutím první klapky. 

Filmovou sérii odstartoval snímek z roku 2000 s podtitulem Děsnej biják, který zaznamenal parádní komerční úspěch, z rozpočtu 19 milionů dolarů se mu podařilo celosvětově utržit až 278 mega. Díky tomu pak vznikly ještě čtyři další díly. Poslední z nich, tedy Scary Movie 5, utržil z dvacetimilionového rozpočtu přes 78 milionů, což byl oproti předešlým filmům značný pokles. Zřejmě především proto následně výroba dalších dílů přestala.

Série začínala především jako parodie hororových kousků, utahovala si ale také z titulů jako Matrix (1999), 8. míle (2002) nebo Zkrocená hora (2005). 

Jak bude další Scary Movie fungovat v dnešní době, je otázkou. Hodně bude záležet na tom, kdo nakonec film napíše a natočí. A nakolik odvážní tvůrci vlastně budou.

První a druhý díl zrežíroval Keenen Ivory Wayans (Někdo to rád blond), třetí a čtvrtý zas David Zucker (Bláznivá střela). A pětku si pro změnu vzal na starost Malcolm D. Lee (Space Jam: Nový začátek).