Pamatujete si ještě na Jasona Bourna, který se musel jak vypořádat se svou kompletní amnézií, tak se i udržovat naživu před hromadou profesionálních zabijáků? Zdá se totiž, že HBO Max nám nadělí něco podobného v podobě seriálu jménem The Tourist. Hlavní roli ztvární Jamie Dornan, který si zahraje nepojmenovaného muže, jenž se se svým autem vydal na cestu napříč Austrálií. Následně ale do jeho auta vrazí zezadu náklaďák, přičemž náš hrdina posléze upadne do bezvědomí. Probudí se až v nemocnici, kde se ho policie následně snaží identifikovat. S tím ale nastane problém. Dornanův charakter si totiž uvědomí, že má kompletní amnézii. Nezná tak ani své jméno a ani svou minulost. 

V nemocnici se ho tak snaží vyslechnout policistka jménem Helen Chambers (Danielle Macdonald), která se následně pokusí zmatenému muži pomoci. Dornana však čeká ještě jedna velká šlamastika. Brzy totiž zjistí, že mu někdo jde po krku. A že ona nehoda byl patrně pokus o jeho usmrcení. Sám však nemá žádné potuchy o tom, proč se ho někdo snaží zabít. Aby na tuto otázku mohl nalézt odpověď, tak nejdřív se bude muset postarat o svou amnézii. Je mu totiž jasné, že onen důvod tkví v jeho vlastní minulosti, na kterou si však nepamatuje. Ukáže se ale, že s muži, kteří mu jdou po krku, není žádná sranda. 

O režii seriálu se postarali Chris Sweeney a Daniel Nettheim. Scénář zas sepsali Harry a Jack Williamsovi, kteří se například podíleli na tvorbě seriálů Baptiste a The Missing. Mimo jiné se v seriálu dočkáme následujících herců: Shalom Brune-Franklin jako Victoria Miller, Damon Herriman jako detektiv Lachlan Rogers, Alex Dimitriades jako Kosta Panigiris, Olafur Darri Olafsson jako Billy Nixon a Kamil Ellis. Na HBO Max bude seriál premiérovat 3. 3. 2022.