Možná i vy jste ještě během svých dětských let se svými kamarády vyráželi s dřevěnými meči do okolních lesů, kde jste si hráli na udatné rytíře, tajemné hraničáře a mocné čaroděje, kteří zachraňují svět před zlými silami. Kdo ví, pokud se věnujete LARPu, tak to možná děláte dodnes. Něco podobného nás čeká v chystaném britském filmu jménem Robin and the Hoods, který natočil režisér Phil Hawkins. Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává jedenáctiletá Robin (Darcey Ewart), která se svou skupinkou kamarádů považuje místní křoviny za své magické království. Z klacků a vík od popelnic se stávají meče a štíty, z dronů vznešení orli a z hippiezačky z lesů (Gwendoline Christie) strašlivá čarodějnice. Jediná věc, která hází klacky pod nohy jejich představivosti, je vyhlídka, že navždy ztratí své království. Když se objeví úlisná developerka (Naomie Harris), svět Robin a jejích kamarádů začne čelit existenční hrozbě. Robin a její družina proto vezmou věci do vlastních rukou, aby ochránili své království. 

Režisér Phil Hawkins má za sebou thriller The Last Showing (2014), dobrodružný snímek Legenda o čtyřech bojovnících (2015) a rodinný film Prancer: A Christmas Tale (2022). O scénář se postarali Stuart Benson a Paul Davidson.

Dále se ve snímku objeví herci jako Mark Williams, Bruno Edgington-Gibson, Gloria Ishikawa, Dexter Sol Ansell, Eddison Burch, Tom Goodman-Hill, Christine Bottomley a mnozí další.

Sky Original Film uvede snímek ve Velké Británii letos v létě, zda se pak někdy dostane i k nám, se necháme překvapit.