Tak k nám dorazil plnohodnotný trailer na hraný remake Disneyho Malé mořské víly. A v podstatě se v něm objevilo všechno, co jsme od další live-action předělávky milované animované klasiky mohli očekávat. Hezké tvářičky, uchvacující vizuální efekty a hodně hnusná a bezduchá zvířata. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Snímek nám tak v podstatě představí ten samý příběh, který známe z originálu. Malá mořská víla jménem Ariel (Halle Bailey), která je dcerou krále Tritona (Javier Bardem), strašně touží poznat svět nad hladinou moře. Jedné bouřlivé noci tak zachrání před utonutím mladého prince Erica (Jonah Hauer-King), do kterého se samozřejmě zakouká. Následně se rozhodne vyhledat pomoc u zlovolné mořské čarodějnice Ursuly (Melissa McCarthy), která však rozhodně nemá žádné dobré úmysly. A Ariel to už velice vrzy pozná na vlastní kůži. 

Dále v traileru opět uslyšíme část slavné písně Part of Your World, při které nám upoutávka ukáže další sekvence z podmořského království. Stejně tak jsme si mohli prohlédnout kraba Sebastiana (Daveed Diggs), rybku Floundera (Jacob Tremblay) a racka Scuttlea (Awkwafina). A jak se zdá, opravdu se budeme muset smířit s tím, že Sebastian bude vypadat takhle příšerně.

Nutno ovšem dodat, že hraný remake nám představí několik nových postav, které se v původním animáku neobjevily. Mezi ně například patří královna Selina (Noma Dumezweni), Pearla (Lorena Andrea), India (Simone Ashley) a Karina (Kasja Mohammar). Lákavý by pro některé diváky mohl být také příslib čtyř nových písní, které v původní verzi z roku 1989 nezazněly. Na soundtracku opět pracoval slavný skladatel Alan Menken, připojil se k němu také Lin-Manuel Miranda, scenárista muzikálu Hamilton (2020). 

Film si vzal na starost režisér Rob Marshall, na Oscara nominovaný filmař, který je zodpovědný za snímky jako Chicago, Gejša a Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna. Scénář si zas vzali na starost Jane Goldman a David Magee.

Oficiální premiéra je stanovená na 25. 5. 2023.