Už je to nějaký pátek, co jsme naposledy slyšeli o hraném Petru Panovi, který bude další předělávkou Disneyho animované klasiky. Nyní se společnost pochlubila prvním plnohodnotným oficiálním trailerem na film Peter Pan & Wendy, na nějž se můžete podívat výše.

Očekávat tak můžeme stejný příběh, kterého jsme byli svědky v původním animáku. Znovu zavítáme do kouzelné Země Nezemě, ve které věčné dítě Petr Pan (Alexander Molony) a jeho přátelé zápolí se zlovolnými piráty a jejich kapitánem Jamesem Hookem (Jude Law). Do tohoto magického světa, v němž žádné dítě nedospěje, přichází i dívka Wendy (Ever Anderson) a její bratři, kteří se přidávají k Panově dobrodružství. V traileru se taktéž dočkáme hrané verze okřídlené víly Zvonilky, kterou ve filmu ztvární Yara Shahidi. 

Upoutávka nám také konečně ukáže kapitána Hooka, který prahne po tom Pana dostat na kolena. A upřímně, jeho přítomnost se zatím zdá být tou nejzajímavější věcí na celém filmu. I přestože příběh by se od originálu v podstatě příliš lišit neměl, patrně bychom měli očekávat, že Wendy tentokrát dostane mnohem více prostoru. Podle tvůrců by se každopádně mělo jednat o film, který bude dělat čest jako původnímu animáku z roku 1953, tak i předloze od J.M. Barrieho. Režisér David Lowery, který spolu s Tobym Halbrooksem sepsal také scénář, se už minulý rok o projektu vyjádřil následovně:

,,Petr Pan je již dlouho jeden z mých oblíbených příběhů, částečně protože jsem vždy odolával dospívání, ale také kvůli srdci, dobrodružství a představivosti, díky nímž je původní příběh J. M. Barrieho stále tak oblíbený.“

Jedním z mála lákadel na film může být také sám režisér Lowery, jehož filmografie se skládá z několika pomalých a divácky možná trochu náročnějších filmů, které rozhodně nejsou pro každého, například Přízrak (2017) a Zelený rytíř (2021). Tak uvidíme, zda si dokázal nějak zajímavě poradit s nadcházejícím Petrem Panem.

Dále se ve snímku například představí Jim Gaffigan jako Hookova pravá ruka Smee, Joshua Pickering jako John Darling a Jacobi Jupe jako Michael Darling.

Oficiální premiéra na Disney+ je stanovená na 28. 4. 2023.