Legendární španělský režisér Pedro Almodóvar uvede na letošním filmovém festivale v Cannes svůj nejnovější krátkometrážní snímek, který ponese název Strange Way of Life. A i přestože projekt vznikal pod španělskou produkcí, Almodóvar se pro obsazení rozhodl sáhnout do hollywoodských vod. V hlavních rolích se proto objeví řádně sympatická dvojice Ethan Hawke a Pedro Pascal. Venku už navíc máme i oficiální trailer, a který se můžete podívat výše.

Příběh tak bude vyprávět o kovbojovi jménem Silva (Pascal), který překročil poušť, aby mohl navštívit svého přítele Jakea (Hawke). Oba dva totiž před pětadvaceti lety bývali pistolníky, kteří se nechávali najmout na různé nebezpečné práce. Silva se nyní po desítkách let vrací ke svému brachovi z mládí. Z traileru je ale zřejmé, že radostné shledání zhatí vražda v místním městečku. A navíc se zdá, že i mezi oběma protagonisty to začne krapet skřípat. 

Vzhledem k tomu, že mezi oběma přáteli panuje i jisté romantické pouto, což je pro Almodóvarovu tvorbu poměrně běžná věc, trailer tak trochu připomíná Zkrocenou horu (2005) od Anga Lee. Teď už jen musíme doufat, že na oba dva hrdiny čeká happy end.

Sám Almodóvar každopádně uvedl, že hlavním tématem filmu má být především maskulinita. Nicméně snímek bude obsahovat i spoustu věcí, které se dají od westernu očekávat. Budou tam pistolníci, ranč, městečko se šerifem a samozřejmě dojde i na finální přestřelku, nicméně zároveň by měl film obsahovat jistou formu dialogu mezi dvěma muži, která zrovna u westernu není příliš obvyklá.

Bude se každopádně jednat o druhý film s anglickým zněním, který legenda španělské kinematografie natočila. Prvním byl snímek The Human Voice (2020), v němž se v hlavní roli objevila Tilda Swinton. 

Almodóvar se tradičně postaral jak o scénář, tak i o režii. Jak již bylo řečeno, snímek bude premiérovat na filmovém festivale v Cannes, který začne v druhé polovině května/mája. O nějaký čas později, rozhodně ale ještě letos, by se pak měl dostat mezi širší veřejnost.

Kromě dvou zmíněných hvězd se ve filmu dočkáme také herců jako Manu Ríos, Pedro Casablanc, Sara Sálamo, Jason Fernández a José Condessa.