Na začátku jara nám studio Lionsgate představí svou zbrusu novou hororovou komedii, která ponese název The Blackening. Ta bude v podstatě celovečerní verzí stejnojmenného skeče od Comedy Central, jenž vyšel v roce 2018. Dnes jsme se navíc dočkali plnohodnotného oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na skupinu sedmi černošských přátel, kteří se společně chystají oslavit federální státní svátek Juneteenth, jímž si v USA připomínají konec otroctví. Rozhodnou se proto strávit víkend v odlehlé chatě v lesích, protože jak jinak. Několik hodin po příjezdu se zdá, že na všechny přátele čekají dva dny úplné pohody. Všechno to popíjení, klábosení a hraní karet ale přeruší noční výpadek proudu. A i přestože si s tím naši hrdinové zprvu hlavu příliš nelámou, ještě netuší, že to je jen začátek té nejhrůznější noci v jejich životech. A kdo ví, pro některé to možná bude i noc poslední. 

Skupina následně nalezne zvláštní deskovou hru jménem The Blackening, jejíž podoba je obzvlášť pro skupinku afroamerických protagonistů poměrně urážlivá. Poté se v televizi objeví jakýsi maskovaný padouch, který vzhledem připomíná Hádankáře z nového Batmana, hlasově zas Ghostface ze série Vřískot, přičemž když vybídne ostatní, aby si s ním zahráli hru na život a na smrt, rázem si někteří z nás zas možná vzpomenou na Saw.

Zdá se, že maskovanému vrahounovi se podařilo zajmout jednu ženu ze skupiny. A pokud ostatní nebudou hrát jeho zvrácenou hru, zaručeně se nedožije rána. Hra se točí kolem sardonické otázky: Pokud se celé obsazení hororového filmu skládá z černochů, kdo v něm v tom případě zemře jako první? Odpověď je jasná. Ten, kdo je z nich ,,nejčernější“. A právě ten se bude muset obětovat.

Ovšem vybrat onoho vyvoleného bude pro skupinu problém, jeden je totiž gay, takže u něho smrt samozřejmě nepřipadá v úvahu, a další zas volil dvakrát Donalda Trumpa, tudíž někdo takový přece „nejčernější“ být nemůže. Ať už to ale dopadne jakkoliv, maskovaný vrahoun má ještě další esa v rukávu.

O režii filmu se postaral Tim Story, který například natočil hranou Fantastickou čtyřku z roku 2005 a její následné pokračování (2007). Scénář zas zpracovali Tracy Oliver a Dewayne Perkins.

Ve snímku se tak dočkáme herců jako Antoinette Robertson, Dewayne Perkins, Sinqua Walls, Grace Byers, X Mayo, Melvin Gregg, Jermaine Fowler, Yvonne Orji a Jay Pharoah.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 6. 2023.