Ukrajinský film Fall of a Kingdom není žádnou žhavou novinkou a byl již odvysílán pod názvem The Rising Hawk.

Britský distributor Signature Entertainment se však film rozhodl přejmenovat a k té příležitosti vydal zbrusu nový trailer. Distributor se vůbec nezdráhá film srovnávat s velikány jako je Hra o trůny nebo Statečné srdce.

Film adaptuje knihu Ivana Franka, ukrajinského básníka, spisovatele a literárního kritika. Příběh se odehrává ve středověku roku 1243 a popisuje mongolský vpád do Evropy.

Když zlatá horda dorazí do karpatských hor, malá skupinka místních bojovníků se je rozhodne zastavit. Mongolský chán, ale nehodlá bojovat čestně. Nebude se štítit žádných úskoků a ani zrady. Ve hře je toho opravdu hodně. Pokud se invazi nepodaří zastavit, může být v sázce osud celé Evropy.

Režisérem je Achtěm Sejitablajev a scénáře se chopili Jaroslav Vojcešek a Rich Ronat. Herecké obsazení je však docela světové. Ve filmu si zahrál Tommy Flanagan (Strážci Galaxie Vol. 2, Sin City), Robert Patrick (Gangster Squad – Lovci mafie, Most do země Terabithia), Alison Doody (Indiana Jones a Poslední křížová výprava), Poppy Drayton (See You Soon) a Alex MacNicoll (Vice).

Film původně uvedli v ukrajinských kinech minulý rok na podzim. Následně byl tento rok poslán do vybraných Evropských kin. Distributor Signature Entertainment uvede film přímo na DVD a VOD služby 30. listopadu/novembra.