Přesně za dva týdny bude na Netflixu premiérovat druhá část třetí řady seriálového Zaklínače, po které budeme muset dát bohužel dát sbohem Henrymu Cavillovi. A lze se také vcelku rozumně domnívat, že mnozí diváci se zároveň rozloučí i se samotným seriálem, protože na Geratla z Rivie v roli Liama Hemswortha (Hunger Games) už asi nikdo příliš zvědav nebude. Na nejnovější upoutávku se každopádně můžete podívat výše.

Z té je zřejmé, že se dočkáme hned několika známých sekvencí z knižní předlohy Čas opovržení. Můžeme rozhodně očekávat, že v rámci zbylých třech epizod se dočkáme dlouho očekávaného převratu na ostrově Thanedd, který patří mezi nejznámější pasáže původní knižní ságy. Na krátký okamžik se také dočkáme scény duelu mezi Geraltem a Vilgefortzem, ze kterého náš bělovlasý zaklínač velice bolestivě pochopí, že i čarodějové jsou v boji na blízko extrémně nebezpečnými soupeři. 

Trailer nám také ukáže Ciri (Freya Allan) v poušti, kam se dostane po událostech výše zmíněného převratu. Lze také očekávat, že ještě v této řadě bychom se měli dočkat jejího setkání s Potkany, bandou mladých lapků, kteří by měli dostat svůj vlastní seriálový spin-off. Dále se patrně můžeme těšit na střetnutí mágů a jednotek Scoia'tael, pasáže v Brokilonu a dalších bitevních sekvencí.

Netflix si evidentně nechal ty nejnapínavější pasáže z původní knihy až na ony později vydané tři epizody, ale stejně byla dle mého chyba, že se rozhodl třetí řadu takto nešikovně rozdělit. Třetí sezóna na tom každopádně není se sledovaností zrovna nejlépe, seriál sice stále sleduje spousta lidí, ale na rozdíl od předchozích sezón se už nejedná o milionová čísla. 

Zatím se zdá, že Netflix má v plánu vyrobit minimálně ještě dvě další sezóny, ovšem otázkou je, jak na tom bude sledovanost 4. řady, v níž už bude roli Geralta zastávat Hemsworth. Pokud by tedy ona sledovanost drtivě klesla, je snad možné, že Netflix se na vydání řady páté vykašle a seriál zruší? To se holt necháme překvapit.

Poslední tři epizody třetí řady každopádně vyjdou 27. 7. 2023.