Už nějaký čas víme, že již v příštím roce bychom se měli dočkat dalšího Jurského světa. Ovšem nové dobrodružství s dinosaury plánuje také Netflix, tentokrát ale v animované podobě.

Už loni na podzim během akce Geeked Week 2023 se nám streamovací služba pochlubila krátkou upoutávkou na seriál jménem Jurassic World: Chaos Theory, který by měl být jistým pokračováním série Jurský svět: Křídový kemp (2020). Nyní se Netflix pochlubil oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Šest let po událostech Křídového kempu se členové Šestky z ostrova Nublar snaží najít pevnou půdu pod nohama a žít ve světě, kde jim chtějí ublížit jak lidé, tak i dinosauři. Po jisté tragédii se skupina znovu sejde, aby se vrhla do nového dobrodružství, během něhož odhalí spiknutí, které ohrožuje dinosaury i celé lidstvo. A konečně se také dozví pravdu o tom, co se vlastně stalo jednomu z nich. 

Na výrobě se seriálu se podílela studia jako Amblin Television, Atomic Cartoons, Universal Animation Studios, DreamWorks Animation Television a Universal Pictures.

Hlavními showrunnery se stala dvojice Scott Kreamer (Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness) a Aaron Hammersley (Star proti silám zla). Mezi výkonné producenti patří i známí filmaři Steven Spielberg, Colin Trevorrow a Frank Marshall.

Seriál bude na Netflixu premiérovat 24. 5. 2024.