Univerzum MonsterVerse od studia Legendary se již za necelé dva týdny rozšíří od další kousek, tentokrát v podobě anime seriálu. Netflix se proto nedávno pochlubil novým plnohodnotným trailerem na sérii Ostrov lebek (Skull Island), ve kterém opět zavítáme na domov obrovitánského Konga. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Jak už víme, příběh se zaměří na skupinku průzkumníků, kteří ztroskotají na tajemném ostrově v jižním Pacifiku. O žádný ráj na zemi se ale rozhodně nejedná, protože ostrov je plný nebezpečných a po krvi lačnících monster, pro které se lidští nešťastníci stanou chutnou jednohubkou. Hlavními hrdiny se patrně stanou dva mladíci a žena jménem Annie (Mae Whitman), které se evidentně podařilo ochočit si jedno z místních monster. Po té pase skupinka ozbrojenců, mezi které patří také otec jednoho ze zmíněných mladíků. Na scénu pak nastoupí sám velký lidoop Kong, který jasně dokáže, že králem celého ostrova je on. 

Trailer každopádně slibuje solidní dávku akce, během níž se budou tvůrci především chlubit designy všemožných potvor, na které lidští hrdinové během svého pokusu uniknout z ostrova narazí. A i když se bude v seriálu jednoznačně umírat, s žádnou eRkovou podívanou bychom počítat neměli, což je možná trochu škoda.

Každopádně se necháme překvapit, zda bude seriál skutečně nějakým způsobem napojen na hrané tituly, které vyšly v předchozích letech. Příběh by měl být zasazený před událostmi filmu Godzilla vs. Kong (2021), jehož pokračování jménem Godzilla x Kong: A New Empire se dočkáme příští jaro. V budoucnu by navíc měla vyjít i hraná série, na kterou bude dohlížet služba Apple TV+. 

Za seriálem stojí studio Powerhouse Animation, který je taktéž zodpovědné za vznik úspěšných netflixových sérií jako Castlevania (2017) a Diova krev (2020). Showrunnery a výkonnými producenty se stali Brian Duffield a Jacob Robinson.

Dále se v seriálu představí Nicholas Cantu jako Charlie, Benjamin Bratt jako Cap, Darren Barnet jako Mike a Betty Gilpin jako Irene.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 22. 6. 2023.