Britský herec Dev Patel na sebe pořádně upoutal pozornost v roce 2008, kdy si zahrál hlavní roli ve snímku Milionář z chatrče od Dannyho Boylea. Od té doby ve své herecké kariéře urazil pořádný kus cesty, dokonce se může chlubit i jednou nominací na Oscara. Patel se tak rozhodl vyzkoušet si i práci scenáristy a režiséra. Ještě letos se tak dočkáme jeho debutu, kterým bude akčňák Monkey Man. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou příběhu, který je inspirovaný legendou o Hanumanovi, ztělesněním odvahy a síly, se stává bezejmenný mladý muž, kterému se jednoduše říká „Kid“ (Patel). Ten si se svou gorilí maskou na tváři pravidelně vydělává bojem v nelegálních zápasech v Indii, kde se nechává zmlátit populárnějšími bojovníky. Po celá léta se v něm tak hromadí hněv, který je připraven vypustit ve chvíli, kdy najde způsob, jak proniknout mezi zkorumpovanou elitu města. A jak v něm vře trauma z dětství, vydá se na cestu nemilosrdné pomsty, aby vyrovnal skóre s muži, kteří ho připravili o všechno. 

Bude se jednat o Patelův režijní s scenáristický debut, spolu s ním na scénáři pracovali ještě Paul Angunawela a John Collee.

Dále se ve snímku objeví herci jako Sharlto Copley, Sobhita Dhulipala, Pitobash Tripathy, Vipin Sharma, Sikander Kher a Fahad Scale.

V amerických kinech se snímek objeví 5. 4. 2024, zatím ale není známo, kdy se film objeví u nás.