Před necelým měsícem došlo na akci Star Wars Celebration v americkém Anaheimu k odhalení nového, tentokrát letního speciálu LEGO Star Wars, který míří na Disney+. Jedná se o snímek LEGO Star Wars: Summer Vacation, v němž se Finn po událostech filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera rozhodne uspořádat pro své přátele prázdninovou plavbu na palubě luxusní lodi Halcyon.

Jinými slovy, děj filmu, který vzniká ve spolupráci společností Lucasfilm a The LEGO Group, se točí okolo dějiště tolikrát kritizovaného, ale dnes už v podstatě zapomenutého hotelového zážitku Star Wars: Galactic Starcruiser z Disneyho parků. Navzdory tomu nás ale čeká zábavná podívaná, pokud můžeme věřit čerstvému traileru.

V traileru můžete spatřit Obi-Wana Kenobiho v letním ohozu, ducha Obi-Wana Kenobiho, císaře Palpatine v plavkách, Dartha Vadera s praštěným kloboukem, droidy v županu (ne, to není jídlo) a řadu dalších kuriozit. Největší kuriozitou je ale nejspíš postava jménem Vic Vankoh, kterého nadaboval známý zpěvák Al Yankovic. Ten se dokonce postaral o zbrusu nový song s názvem Scarif Beach Party, který je určený přímo pro LEGO Star Wars: Summer Vacation. A jestli si myslíte, že Yankovic v prostředí Star Wars nemá co dělat, pak nejspíš nepamatujete konec 90. let.

Tohle všechno jako obvykle dokazuje, že svět LEGO Star Wars je hlavně o humoru, zábavě a jinak nemyslitelném propojení všech období ságy Star Wars, ne o pečlivém dodržování a rozšiřování kánonu. O tom, jak bude tentokrát takový přístup fungovat, se budeme moci přesvědčit od 5. srpna/augusta 2022.