V předchozích letech byla nabídka streamovací služby Disney+ obohacena o svérázné animované speciály LEGO Star Wars s vánoční nebo halloweenskou tématikou. Tato pozoruhodná tradice se letos vrátí, ale opět v jiné formě, přesněji ve formě letního speciálu s názvem LEGO Star Wars: Summer Vacation. Ten byl stejně jako snad všechno ostatní z posledních dnů oznámen během akce Star Wars Celebration.

Příběh odlehčeného filmu pro dětské i dospělé příznivce Star Wars a slavné stavebnice je zasazený do období po událostech deváté filmové epizody, tedy filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. Hrdinové Odboje mají za sebou (snad už opravdu definitivní) porážku císaře Palpatina, a tak je čeká dovolená. Hlavním hrdinou bude tentokrát Finn, ve filmu ale máme vidět celou řadu známých postav.

Dokonce se objeví Lt. Valeria z animovaného seriálu LEGO Star Wars: The Freemaker Adventures. Samozřejmostí je pak tradiční nálož humoru a počítat můžeme i se svérázným hudebním číslem. Zkrátka a dobře, pokud jste viděli LEGO Star Wars Holiday Special nebo LEGO Star Wars Terrifying Tales, máte nejspíš dobrou představu, co čekat.

LEGO Star Wars: Summer Vacation bude k dostání na Disney+ od 8. srpna/augusta 2022. Fanoušky samotné stavebnice by ještě mohlo zajímat, že letošní adventní kalendář LEGO Star Wars bude spojen právě s letním speciálem. Ten proto nabídne například figurku Dartha Vadera, který je plně vybaven na cestu na pláž.