Talentovaný americký režisér Cary Joji Fukunaga nám například nadělil poslední bondovku Není čas zemřít (2021) a první čtyři epizody válečného seriálu Vládcové nebes, ovšem jednu z nejlepších prací odvedl na slavné krimi sérii Temný případ (2014), pro kterou natočil všechny díly vynikající (a dodnes nejlepší) první řady. V žánru krimi thrilleru se ponese i režisérův příští snímek, který ponese název 77 Blackout.

Snímek už nabral na palubu své dvě hlavní hvězdy, kterými se stanou Tom Hardy (Venom) a Mahershala Ali (Nech svět světem). Připomeneme ještě , že druhý zmíněný si také zahrál hlavní roli ve třetí řadě Temného případu, na které se už ale Fukunaga nepodílel. 

Příběh filmu nás zavede do New Yorku roku 1977, kde pět ne úplně počestných policistů zformuje plán, který zahrnuje vyloupení tří zločineckých pevností. Ty patří hongkongské triádě, italské mafii a harlemským zločincům. Všechny ale musí vyloupit během jedné jediné noci.

Když ale v osudný den padne tma, tak město postihne výpadek proudu. Skupina policistů, kterou roky trápila přepracovanost a nedostatečný plat, tak následně vstupuje do pekelné krajiny zločinu, kde budou muset čelit i svým vlastním démonům. Hardy si zahraje postavu jménem Eddie Boyle, Ali zas Raye Butlera. 

Na snímek dohlíží nezávislé studio Black Bear, které film představí na nadcházejícím trhu v Cannes.

Scénář zpracoval Frank John Hughes (Dark Tourist), Fukunaga ho ale podle serveru Deadline údajně ještě upravoval. Snímek zatím nemá oficiální datum premiéry.