Režisér Christopher McQuarrie má momentálně plné ruce práce s druhou částí akční jízdy Mission: Impossible Odplata, která by k nám snad konečně měla dorazit na konci jara roku 2025. Co ale schopný filmař chystá dál? Inu, opět se bude jednat o filmový projekt, v němž se v hlavní roli objeví Tom Cruise.

Podle všeho už příští rok v létě by mělo začít natáčení snímku Broadsword, který nás zavede do krutého období druhé světové války. Příběh se bude točit kolem mise, za kterou stojí SOE (Special Operations Executive), přísně tajný útvar zvláštních operací, jenž měl za úkol provádět neoficiální úkoly na nepřáteli okupovaném území. Jednotlivé úkoly tak většinou zahrnovaly zpravodajskou, podvratnou a sabotážní činnost.

Hlavním hrdinou filmu se stane námořní kapitán (Cruise), který během mise havaruje u pobřeží Francie, z celé posádky se tak stane jediným přeživším. I přestože se ale ocitne uprostřed válečného chaosu, svou misi bude muset splnit za každou cenu. 

Ke Cruisovi by se navíc mohly přidat ještě dvě další velké hvězdy, jmenovitě oscarová Marion Cotillard (Spojenci) a Henry Cavill (Zaklínač), který letos už kosil nácky ve filmu Guye Ritchieho jménem Operace Poštmistr. Oba dva herci zatím o působení ve filmu jednají.

Snímek si vezme pod palec studio Warner Bros., se kterým Tom Cruise na začátku roku uzavřel novou dohodu o strategickém partnerství. O scénář se mají postarat Christopher McQuarrie a Erik Jendresen, který se zmíněným režisérem napsal první část Mission: Impossible Odplaty.

Stojí za to zmínit, že McQuarrie a Cruise už společně na jednom filmovém projektu z období druhé světové války pracovali. Řeč je o povedeném snímku Valkýra (2008), který natočil Bryan Singer. McQuarrie byl jedním ze scenáristů filmu, Cruise zde zas ztvárnil primární roli Clause von Stauffenberga. 

Christopher McQuarrie natočil také předešlé dva Mission: Impossible tituly, to znamená Národ grázlů (2015) a Fallout (2018). Taktéž s Cruisem natočil i akčňák Jack Reacher: Poslední výstřel (2012).

Cruise by se každopádně měl objevit i v chystaném třetím Top Gunu, na ten se ale zřejmě vrhne až po dotočení Broadswordu. A ještě připomeneme, že slavného herce také uvidíme v chystaném novému filmu, který natočí legendární mexický režisér Alejandrem G. Iñárritu.