Už nějaký ten čas víme, že se v budoucnu dočkáme již desátého dílu slavné filmové série Saw, která je vyloženým rájem pro diváky s velkou morbidní zvědavostí. Minulý měsíc jsme se také dočkali zprávy, která mnoho fanoušků potěšila. Do série se totiž vrátí herec Tobin Bell, jenž ztvárňuje Johna Kramera alias vrahouna Jigsaw. A jelikož nedávno konečně začala hlavní část produkce, dočkali jsme se i první fotky z natáčení, na které si vychytralého Kramera můžete prohlédnout.

Pokud jste znalci celé filmové série, tak určitě víte, že Jigsaw zemřel už ve třetím díle, v následných filmech se posléze objevoval ve flashbacích a sekvencí z minulosti. Podobně tomu bude patrně i v desítce, ale necháme se překvapit. 

Pokud vám ale přijde, že už těch Saw projektů je až příliš mnoho, tak si vás dovolíme upozornit na to, že to patrně ani zdaleka není všechno. Režisér Darren Lynn Bousman, který natočil díly Saw 2, Saw 3, Saw 4 a Spirála strachu: Saw pokračuje, už minulý rok odhalil, že celá značka by mohla mít svůj vlastní rozšiřující se univerz, který má třeba MCU. V rozhovoru pro Bloody Disgusting odhalil, že bychom se v budoucnu mohli dočkat nejenom dalších různých filmů, ale i třeba televizního seriálu.

Stejně tak fanoušky důrazně upozornil na to, že Tobin Bell se z celou sérii ani omylem neloučí. O návratu již osmdesátiletého Bella už minulý měsíc promluvili producenti Mark Burg a Oren Koules, kteří prohlásili následující:

,,Je úžasné znovu pracovat s Tobinem. Jeho výkon v roli Johna Kramera je součástí kouzla, které z této série udělalo fenomén, jeho postava je zcela jasně aktivní součástí tohoto filmu."

Zcela původně měla série skončit snímkem Saw 3D: The Final Chapter z roku 2010, následně na něj ale navázal Jigsaw z roku 2017 a již zmíněná Spirála strachu: Saw pokračuje z roku 2021.

O režii filmu se postará Kevin Greutert, dlouholetý veterán celé série, který působil jako střihač pro prvních pět dílů. Následně se ale také ujal režie pro šestý díl z roku 2009 a pro výše zmíněný sedmý díl.

Oficiální premiéra je stanovená na 27. 10. 2023.