Spider-Mana 4 s Tobeym Maguierem jsme se nakonec nikdy nedočkali, byť to jednu dobu měl režisér Sam Raimi skutečně v plánu. Ovšem studio Sony tyto plány nakonec zhatilo, místo toho se Spidey dočkal rebootu, přičemž pavoučí oblek si následně místo Tobeyho oblékl Andrew Garfield.

Když se ale on a Maguire oba objevili ve veleúspěšném MCU snímku Spider-Man: Bez domova (2021), jenž byl vyloženě nabitý nostalgií, ve fanoušcích se rázem zase probudila touha vidět Tobeyho v pavoučím obleku znovu. A to ideálně zase v nějakém tom v sólo filmu, jenž by si opět vzal pod palec Sam Raimi. Dojde k tomu ale někdy?

Inu, jistá naděje skutečně vysvitla. Serveru ComicBook totiž nedávno poskytl rozhovor herec Thomas Haden Church, který si zahrál Sandmana jak ve Spider-Manovi 3 (2007), tak i ve výše zmíněné marvelovce s Tomem Hollandem. A během rozhovoru, v němž hlavně propagoval chystaný seriál Twisted Metal, prohlásil něco vskutku zajímavého. 

Church podle všeho zaslechl zvěsti o tom, že Sam Raimi má natočit další film o Spider-Manovi, v němž by se hlavní role měl opět chopit právě Tobey Maguire. Herec následně prohlásil, že pokud by to byla pravda, rozhodně by se mu zamlouvalo se ke snímku připojit také. A to klidně třeba jen v podobě nějakého camea.

Zdroj oněch zvěstí herec bohužel neuvedl, tudíž musíme doufat, že se k němu dostaly skutečně nějaké unikátní zákulisní informace. Protože kdyby se o tom jen dočetl někde na internetu, rázem by naše naděje značně poklesly. Nutno také připomenout, že i sám Raimi v minulosti projevil zájem se ke Spider-Manovi opět vrátit. V rozhovoru pro Fandango z minulého roku například uvedl následující:

,,Po dokončení Doctora Strange jsem si uvědomil, že je možné cokoliv. V marvelovském univerzu opravdu cokoliv, i jakékoliv spojení postav. Tobeyho a Kirsten Dunst zbožňuji. Myslím, že možné je všechno. Nemám vlastně ale žádný vymyšlený příběh, stejně tak ani plán. Ani nevím, jestli by o to měl zájem i Marvel. Netuším, co si o tom myslí. Příliš jsem to nesledoval. Ale zní to senzačně. I kdyby to nebyl film o Spider-Manovi, rád bych s Tobeym znovu pracoval třeba v jiné roli."

Znovu je ovšem nutné dodat, že jde o pouhé zvěsti, něco tak velkého samozřejmě musí potvrdit Sony s Marvelem. Ve čtvrtém filmu, tedy ještě v době, kdy se zdálo, že na něj dojde, se měli podle všeho objevit například padouši Mysterio a Vulture, které nám však v hrané podobě již představila MCU trilogie s Tomem Hollandem.

Vznikne tedy čtvrtý Tobeyho Spidey? Kdo ví, je ale jasné, že mnohé fanoušky by to výsostně potěšilo. Už dlouho také existuje fanouškovská kampaň, která požaduje, aby dostal plnohodnotný třetí film i Spider-Man Andrewa Garfileda, ovšem to už začínáme moc předbíhat.