Nový seriál Wednesday, který vypráví o titulní mladé člence legendární Addamsovy rodiny (Jenna Ortega), je na Netflixu momentálně opravdu velkým hitem. Vlastně dokonce tak velkým, že na streamovací platformě zaznamenal nejlepších start pro anglicky mluvený seriál všech dob. Tvůrci tak mohou jednoznačně začít otevírat šampaňské, protože seriál se dočkal velké chvály jak u kritiků, tak i u diváků.

Bohužel ne všichni jsou však s Wednesday spokojeni, přičemž někteří diváci ho dokonce považují za rasistický. V tomto ohledu se velká míra kritiky snesla nejenom na Netflix, ale hlavně na Tima Burtona, který zrežíroval čtyři z osmi vydaných epizod. Někteří diváci totiž mají problém s tím, že dvě černošské postavy jsou údajně záměrně vyobrazovány jako padouši. 

Řeč je o Biance Barclay (Joy Sunday), která je jednu ze studentek na akademii Nevermore, a Lucasovi (Iman Marson), jenž zas ztvárnil syna místního zkorumpovaného starosty. Některým divákům tak vadí, že ze všech postav jsou právě tyto dvě, které zrovna nejsou bílé, vyobrazovány jako nesympatičtí agresoři, což je pro mnohé také důkazem, že Tim Burton je rasista.

Mnozí z nich tak na sociálních sítích vyzývali ostatní, aby seriál kvůli tomu bojkotovali. Tito „kritici“ tak svou nelibost dali najevo skrze Twitter, přičemž vybrané příspěvky si můžete prohlédnout níže. 

Samozřejmě je ale nutné připomenout, že i přestože se Burton výrazně podílel na tvůrčí vizi seriálu, staral se primárně o režii, nikoliv o scénář, navíc na casting ke všem postavám s největší pravděpodobností nedohlížel. Taktéž je nutné upozornit na to, že ony postavy projdou v seriálu určitým vývojem, přičemž jedna z nich dokonce pomůže v boji proti hlavnímu padouchovi.

Naštěstí se ale zdá, že diváků, kteří mají se seriálem tento problém, moc není, přičemž obecně převládají spíše pozitivní reakce, případně kritika, jež aspoň dává nějaký smysl. 

Wednesday během prvního týdne zaznamenala až 341,23 milionů přehraných hodin, čímž si strčila do kapsy letošní čtvrtou řadu seriálu Stranger Things, která zas nashromáždila 335 hodin.

Vzhledem k tomuto parádnímu úspěchu tak můžeme počítat s tím, že seriál se v budoucnu dočká další řady, ve které by se podle tvůrců měl dát větší prostor ostatním členům milované depresivní rodinky.

Už jste Wednesday zhlédli? Co na ni říkáte?