Pokud už máte Oppenheimera zhlédnutého a toužíte vidět další historickou podívanou z období druhé světové války, zkuste dát šanci filmu A Forgotten Man. Výše je dostupný oficiální trailer.

Snímek bude volně vycházet z příběhu Hanse Frölichera, ve Švýcarsku dodnes kontroverzního velvyslance, který působil v nacistickém Německu během druhé světové války. V chystaném filmu byl přejmenován na Heinricha Zwygarta (Michael Neuenschwander).

Příběh by měl začít na jaře roku 1945, kdy už je porážka Třetí říše nevyhnutelná. V rámci toho proto Zwygart prchá z bombardovaného Berlína, ve kterém jako švýcarský velvyslanec pracoval 8 let. Během nich se musel uchýlit k různým kompromisům, aby zachoval neutralitu a bezpečnost své země. Nicméně aby mohlo Švýcarsko po válce skončit na straně vítězů, někdo za to bude muset zaplatit. Zwygart, kterého straší démoni minulosti, se tak snaží zajistit si světlou budoucnost a urovnat věci se svou rodinou. Válku sice přežil, ale podaří se mu přežít i mír? 

O scénář a režii se postaral Laurent Nègre, který má za sebou snímky jako Fragile (2005) a Confusion (2015).

Ve snímku si dále zahrají herci jako Manuela Biedermann, Yann Philipona, Cléa Eden, Peter Wyssbrod, Sabine Timoteo, Sebastian Krähenbühl a Jeff Burrell.

Ve vybraných amerických kinech se snímek objeví 12. 4. 2024, o české premiéře zatím informace nemáme.