Už nějakou dobu se spekuluje, že v chystané hrané sérii Ahsoka ze světa Star Wars se vrátí postava velkoadmirála Thrawna a že jej opět ztvární dánský herec Lars Mikkelsen (Zaklínač, Sherlock), který Thrawna daboval už v animovaném seriálu Star Wars: Povstalci. Včera vydaný teaser potvrdil, že se oblíbený velkoadmirál, který se zrodil v knihách spisovatele Timothyho Zahna, skutečně vrací. A nyní máme díky přednášce na akci Star Wars Celebration Europe 2023 v Londýně potvrzeno, že si ho opravdu zahrál Mikkelsen.

Společnost Lucasfilm oznámila také další přírůstky do obsazení série, která startuje během letošního srpna/augusta na Disney+. Patří mezi ně Ray Stevenson, Ivanna Sakhno a Diana Lee Inosanto. Stevenson, který už nadaboval Mandaloriana Gara Saxona v Povstalcích a v animovaném seriálu Star Wars: Klonové války, tentokrát ztvární jistého Byalana Skolla. Jedná se o muže citlivého k Síle, který se v teaseru ohání zvláštním oranžovo-červeným světelným mečem.

Stejný meč používá i Sakhno v roli mladé válečnice jménem Shin Hati. A Inosanto? Ta si zopakuje roli Morgan Elsbeth, kterou jsme viděli už v páté epizodě druhé sezóny seriálu Mandalorian. Tvůrci přitom prozradili, že Elsbeth je Thrawnovi velmi oddaná a její souboj s Ahsokou v podání Rosario Dawson v Mandalorianovi byl natáčen neuvěřitelných 17 hodin. A na place nechyběl ani sám George Lucas, stvořitel Star Wars.

Fanoušky seriálu Pán času (Doctor Who) by pak mohlo potěšit, že v úloze jediského droida Huyanga znovu uslyšíme herce Davida Tennanta, který se proslavil rolí desátého Doktora. Ten Hyuanga nadaboval už v několika epizodách seriálu Star Wars: Klonové války.

Jak se tedy zdá, tvůrci Ahsoky, které vede producent a režisér Dave Filoni, rádi spoléhají na už známá a osvědčená jména. Speciálně rod Mikkelsenů je pak ve světech Lucasfilmu jako doma. Zatímco Lars se vrací k Thrawnovi, jeho slavnější bratr Mads Mikkelsen si v minulosti zahrál Galena Ersa v Rogue One: Star Wars Story a brzy ho uvidíme i jako nácka Jürgena Vollera ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu.

Zbývá otázka, co Ezra Bridger, hlavní hrdina Povstalců, jenž v samém závěru seriálu kamsi zmizel spolu s Thrawnem. Herec Eman Esfandi však na Twitteru prozradil, že pro něj byla čest ztvárnit Ezrův hologram, který můžeme vidět v teaseru. A my máme takový pocit, že jen u toho hologramu nezůstane.