V komiksovém světě se meze nekladou, můžete udělat dílo o všem, co Vás napadne. A to se rozhodla udělat ve svém prvním komiksu i britská umělkyně a blogerka Kathleen van Geete, která žije v Německu, jenž na Kickstarteru spustila kampaň, ve které vybírá finance na její první krátký dětský komiks s názvem The Ugliest: My First Comic.

Jak už asi název napovídá, příběh se věnuje ošklivosti. Hlavním hrdinou je totiž Rypoš lysý, který žije v srdci východní Afriky. Má to však podtext, který pomáhá lidem, kteří se cítí být oškliví a odlišní. Rypoš potkává v poušti různé tvory a musí se vypořádat s jejich reakcemi. A to vše je vystiženo hezkým uměleckým vizuálem, který sice není tak pěkný, jako od profesionálů v oboru, ale určitě na Vás zapůsobí.

Zatím bylo na projekt přispěno 345 $ z celkových 634 $. Do konce zbývá 8 dnů. Uvidíme tedy, jestli bude projekt úspěšný. Pokud se tak stane, komiks by měl vyjít v září/septemberu 2020 a jelikož autorka žije v Německu, měl by vyjít v němčině, ale i v angličtině. Autorka plánuje vydání v elektronické verzi i v tištěné, která by měla obsahovat 16 barevných stran ve formátu A5, vše tištěné na recyklovaném papíru. Pokud by Vás zajímalo, jak budou rozděleny vybrané finance, autorka si na tuto příležitost vytvořila graf.

Kathleen si, jak je na Kickstarteru zvykem, připravila i jednotlivé goaly, ale jelikož je vybráno lehce přes polovinu a zbývá 8 dnů do konce, uvidíme, jestli vůbec vybere základní požadovanou částku. Budeme tedy vyčkávat a uvidíme, jak se situace vyvrbí.