Slavný americký filmař Brad Anderson, který nám nadělil vynikajícího Mechanika (2004) nebo thriller E.A. Poe: Podivný experiment (2014), ještě letos uvede svůj nový celovečerák, jménem The Silent Hour v němž si zahraje Joel Kinnaman (Sebevražedný oddíl). Studio Paramount se již pochlubilo oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Kinnaman si zde zahraje bostonského detektiva Franka Shawa, jemuž celý život a kariéru změnil úraz, který mu způsobil sluchovou vadu. Nyní na něj však čeká nový úkol. Bude se muset stát tlumočníkem Avě (Sandra Mae Frank), neslyšící ženě, která se stala svědkyní brutální vraždy rukou zločineckého gangu. Ozbrojení padouši se ale samozřejmě rozhodnou Avu zlikvidovat. Ale i přestože ji Frank zachrání, zůstanou oba odříznutí od vnějšího světa. Tito dva cizinci se tak budou muset naučit spolupracovat, aby přechytračili vrahouny, které však ani jeden z nich neuslyší přicházet. Pokud chtějí přežít, tak je to jejich jediná naděje. 

Brad Anderson se postaral o režii, mezi jeho další slavné snímky patří ještě skvělý psychologický horor Vražedná terapie (2001) a krimi thriller Tísňová linka (2013). O scénář se postaral Dan Hall, pro něhož by měl být film celovečerním debutem.

Dále se ve snímku objeví herci jako Mark Strong, Mekhi Phifer, Michael Eklund, Jonathan Koensgen, Sean James Sutton, Jamaal Grant, Djinda Kane a Anthony Grant.

Snímek bude uveden na VOD 11. 10. 2024.