První série anime The Rising of the Shield Hero vyšla v roce 2018. Fanoušci se však nemusí obávat. Na anime se nezapomnělo. Crunchyroll na svém youtubovém kanále zveřejnil trailer na druhou sérii tohoto oblíbeného anime. Měli bychom se ho dočkat v roce 2021. Aby toho nebylo málo, máme dopředu potvrzenou třetí sérii. Tvůrci se dušovali, že udělají všechno proto, aby prodleva mezi 2. a 3. sérií nebyla tak dlouhá, jako ta mezi první a druhou.

Oficiální stránka anime taktéž odhalila tým, který na anime pracuje. Masato Jinbo (Chaos;Child, Fate/kaleid liner Prisma Illya 2wei Herz!) se postará o režii druhé série pod záštitou animačního studia Kinema Citrus a DR MOVIE. V této pozici tak nahradí Takao Abo. Kevin Penkin znovu složí hudbu. Masahiro Suwa (Chaika the Coffin Princess) si zopakuje design postav, takže se nemusíme bát, že by postavy vypadaly jinak než jsme zvyklí.

O příběhu zatím mnoho nevíme. První série se trochu odchýlila od původní light novely Aneko Yusagi, takže příběh té druhé nemůžeme úplně přesně odhadnout.

Avšak máme nápovědu ve formě obrázku, který byl zveřejněn již dříve. Ten nám ukazuje obrovskou želvu nesoucí město. Ta je v původní předloze antagonistou a náš hlavní hrdina s ní nebude mít vůbec lehké pořízení. Předpokládám tedy, že tato příběhová část zůstane v druhé sérii nezměněná.

Premisa příběhu tohoto anime je prostá. Dvacetiletý student Naofumi je povolán do fantasy světa, aby vyřešil problém s monstry, která se v království neustále objevují. Musí tak získat bojové dovednosti, aby mohl zachránit království. Nebude to však tak jednoduché. Spousta lidí chce Naofumiho zneužít k vlastním záměrům.