A teď něco z dalekých mongolských končin. Na světě máme oficiální trailer na historický akčňák jménem The Princess Warrior (případně Princess Khutulun), na který se můžete podívat výše.

Princezna Khutulun (Tsedoo Munkhbat), mezi jejíž předky patří legendární Čingischán, je zběhlá ve všech formách válečnického umění, což z ní dělá jednu nejdivočejších bojovnic v Mongolské říši. Navzdory jejímu talentu na bitevním poli se ale od Khutulun stále očekává, že si najde ženicha. Její otec Kaidu (Gerelsukh Otgon) jí proto zařídí svatbu s princem z Pamíru.

Ale během noci, kdy se jejich vyslanci měli setkat, je Kaidu přepaden vrahem, jehož vyslal jeho zapřisáhlý nepřítel Khubilai. Během napadení je navíc ukraden i posvátný text. Princezna Khutulun a její klan se proto vydávají na velkolepou výpravu s jasným cílem. Získat text zpět a obnovit mír a pořádek v jejich domovině. 

O režii se postarala filmařská dvojce S. Baasanjargal a Shuudertsetseg Baatarsuren, přičemž Baatarsuren je zároveň autorem scénáře.

Dále se ve snímku objeví herci jako Altantur Altanjargal, Rentsenbat Batkhishig, Badrakh Battogtokh, Setgeltuvshin Bayarbat, Tumurtogtokh Davaakhuu a Munkhtumur Dondov.

Snímek by měl být uveden na VOD již 8. 3. 2024.