Tak to vypadá, že Quentin Tarantino bude ve svém „posledním“ filmu jménem The Movie Critic skutečně opět spolupracovat se starými známými tvářemi. Server Deadline hlásí, že k připravovanému filmu se připojil Brad Pitt, který si už zahrál v režisérových filmech Hanební pancharti (2009) a Tenkrát v Hollywoodu (2019). Za zmínku možná ještě stojí i snímek Pravdivá romance (1993), u kterého se Tarantino podílel na scénáři.

Zmíněný server se také domnívá, že Pitt by si v chystaném filmu mohl dokonce zahrát hlavní roli, ale to ještě nemáme oficiálně potvrzené. Dále Deadline hlásí, že o distribuci filmu by se mohlo opět postarat studio Sony, které vydalo i výše zmíněný snímek Tenkrát v Hollywoodu. 

Jak už nějaký čas víme, příběh by nás měl zavést do jižní Kalifornie během roku 1977. Zaměřit by se měl na cynického novináře, který psal recenze na mainstreamové filmy pro pornografický časopis. Texty skutečného a nepovšimnutého recenzenta, podle něhož hlavní postava vznikla, byly podle Tarantina nejenom opravdu výjimečné, ale také neuvěřitelně sprosté a plné rasových nadávek.

Minulý rok také filmař Paul Schrader (Taxikář) odhalil, že ve filmu mají být i sekvence z filmů ze 70. let, některé z nich však Tarantino upraví do své vlastní verze.

Natáčet se zřejmě mělo už minulý rok, ale vše zhatily stávky herců a scenáristů. Nyní to vypadá, že první klapka padne až někdy ke konci letošního roku, premiéru by snímek mohl mít v roce 2025. 

Jsme každopádně zvědaví, kdo další se ještě k údajně poslednímu zrežírovanému filmu legendárního tvůrce připojí. Šušká se ještě o zapojení Samuela L. Jacksona a Johna Travolty, ale to stále ještě není jisté.

The Movie Critic má být sice posledním filmem, který Tarantino hodlá natočit, ale slavný filmař by ve své kariéře mohl pokračovat ještě skrze tvorbu minisérií a divadelních her.