Slavný americký režisér Doug Liman letos uvede hned dva své filmy. Prvním byl remake osmdesátkové klasiky Road House (Hrozba smrti), který na službě Amazon Prime Video vyšel minulý měsíc. Ke konci léta se ale od něho na platformě Apple TV+ dočkáme ještě hvězdně obsazeného krimi thrilleru jménem The Instigators, ve kterém v hlavních rolích uvidíme Matta Damona (Panenky na útěku) a Caseyho Afflecka (Oppenheimer). Venku už máme první fotky, které si můžete prohlédnout níže.

Příběh by se měl zaměřit na otce, který se připojí k bývalému vězni, aby mohli společně okrást zkorumpovaného politika. Loupež ale samozřejmě nepůjde podle plánu. A při útěku do celé této lapálie zatáhnou i terapeutku jednoho z nich. 

Nebude to ostatně poprvé, co Damona a mladšího Afflecka uvidíme společně v jednom filmu. Oba dva například ztvárnili také členy Dannyho parťáků ze známé trilogie od Stevena Soderbergha, taktéž se oba objevili ve výše zmíněném Oppenheimerovi. Zveřejnění prvních fotek je většinou znamením toho, že v nejbližší době bychom se mohli dočkat i nějakého toho oficiálního traileru, který nám toho o ději poodhalí víc.

Jedním z producentů je i Caseyho starší bratr Ben Affleck, se kterým Damon připravuje thriller jménem Animals

Režisér Doug Liman je mimo jiné zodpovědný za thriller Agent bez minulosti (2002), první díl filmové série o Jasonu Bournovi, který patří mezi nejslavnější role Matta Damona. Na scénáři pracoval jak Casey Affleck, tak i Chuck MacLean (Samaritán).

Dále hrají Paul Walter Hauser, Ron Perlman, Hong Chau, Michael Stuhlbarg, Ving Rhames, Caylee Cowan, Alfred Molina, Richie Moriarty, Jack Harlow, Jerry Kernion a Don DiPetta.

Na službě Apple TV+ od 9. 8. 2024.