V poslední době se nám trošičku roztrhl pytel s filmy o vymítání ďábla, ale bohužel o žádné velké pecky se většinou nejednalo. A nyní server Deadline hlásí, že je ve výrobě další film o exorcismu, o který se postará hororový veterán Greg McLean. Někdy v budoucnu bychom se tak měli dočkat thrilleru se značným nádechem nadpřirozena, který ponese název The First Exorcist. Natáčení by mělo začít někdy během příštího roku v Austrálii.

Příběh, který nabídne spojení náboženských a nadpřirozených událostí, by se měl odehrávat v biblických dobách. Zaměřit by se měl na matku, která se vydá na trýznivou výpravu, aby zachránila svou dceru před démonickým posednutím. Když se životy obou žen začnou propadat do stále větší noční můry, matka se dozví o tajemném léčiteli (možná Ježíš?), který má moc vyhánět démony. Začíná tak nebezpečný závod s časem, během něhož se střetne s nepřátelskými římskými autoritami. 

Zatím není známo, kdo všechno si v chystaném filmu zahraje, ale dozvědět bychom se to mohli po padnutí první klapky.

Greg McLean se postará jak o režii, tak i o scénář. Během své kariéry nám například nadělil horory Wolf Creek (2005), jeho pokračování (2013) nebo Experiment Belko (2016). Jeho posledním natočeným filmem byl docela zábavný thriller Ztracen v džungli (2017) s Danielem Radcliffem v hlavní roli.

Datum premiéry zatím neznáme, ale tipli bychom si, že film vyjde někdy během roku roku 2026. Připomeneme ještě, že na novém Vymítači ďábla pracuje také hororový mág Mike Flanagan, který se pokusí zachránit trapas studia Universal