Seriál Ray Donovan (2013) patřil vedle Dextera mezi nejúspěšnější seriály stanice Showtime. Liev Schreiber zde ztvárnil Raye, zkušeného prostředníka, který v Los Angeles tahá nejrůznější zbohatlíky z jejich problémů. Akorát častokrát je k tomu třeba uplácení, vyhrožování a zabíjení. Seriál dohromady vyprodukoval 7 sezón, přičemž v roce 2022 jsme se dočkali i celovečerní podívané Ray Donovan: The Movie.

A někdy v budoucnu se můžeme těšit na seriálový spin-off, který ponese název The Donovans. Server The Hollywood Reporter už navíc hlásí, že projekt našel svého režiséra a jednoho z výkonných producentů. A jedná se o poměrně dost známé jméno.

Stát by se jím totiž měl Guy Ritchie, slavný britský filmař, který má s krimi tituly už bohaté zkušenosti. O scénář ke všem deseti epizodám se má postarat Ronan Bennett, který je tvůrcem a hlavním scenáristou seriálového krimi thrilleru Top Boy (2011).

Podle oficiálního popisu spin-offu se rodinné bohatství a pověst Donovanových, kteří mají v Evropě ty nejmocnější klienty, ocitne v ohrožení. Začnou vznikat podivná spojenectví, přičemž zrada číhá na každým rohem. A i přestože se rodina skládá z nejelitnějších prostředníků v Londýně, povaha jejich podnikání znamená, že zítra může být vše úplně jinak. 

Podle Bennetta se mohou fanoušci těšit na řádně napínavou a vzrušující podívanou, se kterou budeme unikátním způsobem zkoumat zločinecké podsvětí.

Zatím není známo, kdo všechno se v chystaném spin-offu vlastně objeví, ale na službě Paramount+ by se měl objevit ještě letos. U nás by ho snad mohl uvést SkyShowtime.