První epizoda minisérie The Continental, ve které zavítáme zpět do světa Johna Wicka a zabijáků Vysokého stolu, bude premiérovat přesně za týden. Vyvstávají tak otázky o tom, zda nadcházející spin-off bude mít podobně kvalitní bojovou choreografii a nadupané akční sekvence, kterou měla i filmová série.

Jistou představu nám už mohl dát plnohodnotný oficiální trailer, který vypadal opravdu velice nadějně. Ale s trailery si jde krásně pohrát a nebylo by to poprvé, co své diváky oklamaly. Nyní ale máme možnost zhlédnout počáteční bojovou scénu z první epizody, se kterou patrně minisérie odstartuje. Podívat se na ni můžete výše.

Jak už dlouho víme, příběh se bude odehrávat v 70. letech, kdy mladý Winston Scott (Colin Woodell) ještě nebyl vedoucím hotelu Continental. V té době měl také bratra jménem Frankie (Ben Robson), který je hlavní hvězdou výše uvedeného klipu. 

Frankiemu se z hotelu podaří ukrást něco neskutečně cenného, co patří mocnému Cormacovi (Mel Gibson), se vší pravděpodobností hlavnímu padouchovi minisérie. Frankieho pak čeká zběsilý útěk z hotelu po schodišti, na kterém zároveň dokáže, že rozhodně není žádným ořezávátkem a s bouchačkou to umí opravdu skvěle.

Celá sekvence z technické stránky nevypadá vůbec špatně, v rámci filmové série jsme už sice viděli lepší jízdu, ale i tak to v divákovi možná evokuje pocit, že se právě dívá na něco, co do univerza Johna Wicka patří. Tak snad nás opravdu čeká důstojná jízda, která nebude předchozím filmům dělat ostudu! Na konci klipu přijede Frankiemu na pomoc jeho přítelkyně Yen (Nhung Kate), která ho odveze na bezpečné místo.

Z předešlého traileru víme, že Cormac Winstonovi poručí, aby svého bratra našel a získal zpět to, co mu ukradl, ale Winston se evidentně chystá Frankiemu pomoc, v rámci čehož plánuje ovládnout i celý Continental. 

Chybět nebude ani mladší verze Charona (Ayomide Adegun), který se zdá být ve službách Cormaca, ale Winston ho určitě nějakým způsobem přetáhne na svou stranu. Minisérii si vzali pod palec Greg Coolidge (Jízda švárů), Kirk Ward (Ostrov) a Shawn Simmons (Wayne), kteří zároveň pracovali na scénáři.

První epizoda odstartuje na službě Amazon Prime Video 22. 9. 2023