Netflix velice důmyslně diváky nalákal na imaginární chystanou filmovou franšízu s falešným trailerem. To vše mělo být ale jen nástavbou na nový film režiséra Judda Apatowa s názvem V bublině. Tato komedie, jež se odehrává v době pandemie, pojednává o filmovém štábu a hercích, kteří mají za úkol natočit pokračování úspěšné filmové série, zatímco jsou zavření v luxusním hotelu kdesi v prostředí Anglie.

Téměř tříminutový trailer navozuje atmosféru podobně laděné Tropické bouře s Benem Stillerem z roku 2008. Zajímavé je, že kampaň k Tropické bouři také sestávala z několika upoutávek na falešně vytvořené filmy. Není tedy jistě náhoda, že Netflix využívá obdobného typu propagace i pro tuto komedii.

Tento film ve filmu se jmenuje Cliff Beasts 6: The Battle for Everest: Memories of a Requiem (v překladu tedy Příšery z útesů 6: Bitva o Everest: Vzpomínky na Requiem). Podle Netflixu jde o velmi očekávané pokračování hitů Cliff Beasts, Cliff Beasts 2: Re-Extinction, Cliff Beasts 3: Oceana, Cliff Beasts 4: Beijing Beasts a Cliff Beasts 5: Space Fury. Datum premiéry však bylo ohlášeno na 1. 4., takže si mnoho diváků rychle domyslelo, že si z nich někdo nejspíše vystřelil. Samozřejmě mimo fakt, že jsme o prvních pěti filmech nikdy neslyšeli.

Trailer obsahuje klasické klišé filmového personálu, jak jej můžeme znát z již zmíněné Tropické bouře. Setkáme se tedy například s věčně podrážděným režisérem, skupinkou nafoukaných celebrit, vystresovaným štábem, který si musí poradit s požadavky filmových hvězd, náhlými záchvaty chřipky a spoustou létajících dinosaurů.

Ve filmu se objeví Leslie Mann, David Duchovny, Karen Gillan, Pedro Pascal, Keegan-Michael Key, Iris Apatow, Vir Das, Maria Bakalova, Guz Khan, Kate McKinnon, Peter Serafinowicz a Fred Armisen.

Přečtěte si také: Svatební hostina: Na Oscara nominovaná komedie, kterou natočil Ang Lee, dostane remake

Judd Apatow je známý právě díky svému umu natočit dobrý komediální film. Největšího úspěchu se dočkal díky režírování filmů Zbouchnutá, 40 let panic nebo Vykolejená a jako producent stojí za filmy Superbad, Travička zelená, Kopačky nebo Ženy sobě. Do režisérského křesla usedl naposledy při natáčení filmu The King of Staten Island, který se dočkal kladného přijetí.

Satira o natáčení slavné franšízy dorazí na Netflix symbolického 1. 4. 2022.