Nedávno nám na Apple TV+ skončila finálová řada postapokalyptického seriálu See, ve kterém se v hlavní roli objevil sympaťák Jason Momoa. Streamovací služba ale se slavným představitele Aquamana a Khal Droga už připravuje další slibnou podívanou v seriálové podobě.

Tím by měla být série Chief of War, která má být údajně velkolepým vyprávěním o sjednocení a kolonizaci Havaje z pohledu domorodců. Ovšem pozor, Momoa si sice v seriálu zahraje, ale zároveň bude také vykonávat úlohu hlavního scenáristy.

Server Deadline navíc nedávno informoval o tom, že k herci se připojí také Temuera Morrison kterého budou zcela bezpochyby znát všichni fanoušci Star Wars. Jakožto Jango Fett se představil v prequelové trilogii, přičemž posléze jsme ho i mohli vidět v seriálech Mandalorian a Boba Fett: Zákon podsvětí, ve kterých zas ztvárnil Jangova slavného a fanoušky milovaného synátora. 

Samotný příběh seriálu se bude odehrávat v 18. století. A to během neustálého válečného stavu mezi čtyřmi hlavními havajskými královstvími. Slavný válečník jménem Ka’iana konflikt opouští, aby se stal rybářem, ale kvůli jisté věštbě se následně rozhodne na bojiště vrátit, aby mohl Havaji přinést mír.

Je možné, že právě jeho by si mohl zahrát Jason Momoa, protože herec se na Havaji narodil, tudíž je pro roli poměrně ideálním kandidátem. Morrison by si v seriálu zas měl zahrát mocného Kahekiliho, krále ostrova Maui.

Když už jsme výše zmínili toho Aquamana, je možná nutné dodat, že Morrison si v něm zahrál také. Ztvárnil zde roli Thomas Curry, který je samozřejmě Arthurovým otcem a manželem královny Atlanny.

Na režii jednotlivých epizod by se měl podílet Justin Chon, americký herec a režisér s korejskými kořeny, který je například zodpovědný za drama Pachinko.

Na scénáři také Momoa pracoval společně s filmařem Thomasem Pa´a Sibettem. Bude se tak jednat o jejich druhou spolupráci, v roce 2018 se totiž Sibett podílel na tvorbě scénáře k filmu Sněžná past, kde si herec zahrál také.

Zatím však není známo, kdy přesně bychom se seriálu mohli na Apple TV+ dočkat.