Všechny věci jednou musí dojít svého konce. To samé platí také pro druhého Avatara, kterého po minulém víkendu v návštěvnosti překonaly hned dva filmy. Došlo k tomu poprvé od doby, co dlouho očekávané pokračování od Jamese Camerona premiérovalo v kinech, tedy před necelými dvěma měsíci.

Domácí box office totiž po minulém víkendu ovládl nový mysteriózní horor od M. Night Shyamalana jménem Někdo klepe na dveře, který během své zahajovačky vydělal 14,2 milionů dolarů. Na druhém místě se umístila komedie 80 for Brady, která zas po víkendu vydělala 12,5 milionů. A tentokrát bronzovou medaili si odnesl zmíněný Avatar: The Way of Water, který si připsal na účet 10,8 milionů.

Celosvětově už má ale druhý Avatar na kontě 2,17 miliardy dolarů, čímž už začíná pomalu dýchat na záda legendárnímu Titanicu (2,19). Lze proto předpokládat, že i přestože už v kinech výrazně šlape na brzdu, momentálně třetí nejvýdělečnější film všech dob by ještě stihl se svými tržbami překonat. 

Co se týče výše zmíněného Shyamalanova thrilleru, Někdo klepe na dveře má celosvětově na kontě přes 21 milionů dolarů. Což není úplně špatný výsledek, s tímto tempem je dost možné, že během týdne se filmu podaří překonat momentálně nejvýdělečnější snímek letoška, kterým je akčňák Plane s Gerardem Butlerem v hlavní roli. Ten má momentálně na kontě přes 35 milionů, ovšem po minulém víkendu vydělal v rámci domácího box officu „pouhé“ 2,2 miliony, čímž se propadl na 11. místo.

Je proto jasné, že jeho pidi zlatá doba v kinech je už u konce. Dosavadní reakce na Někdo klepe na dveře jsou zatím poměrně pozitivní, ovšem leckde převládají také více rozporuplnější názory. 

A na co do kina tento týden? Co byste řekli na závěr striptérské trilogie Bez kalhot, ve které opět zazáří Channing Tatum? Ve snímku Bez kalhot: Poslední tanec se starý dobrý Mike seznámí s novým týmem, se kterým bude muset nacvičit co nejpůsobivější a nejžhavější choreografii. A jelikož to má být finále celé filmové série, pravděpodobně to bude podívaná jaksepatří velkolepá.

Snímek bude premiérovat ve čtvrtek, tedy 9. 2. 2023. Na oficiální trailer se můžete podívat níže.