Jak můžete vidět v tomto teaseru, Netflix pro nás připravuje poctivé fantasy, které má všechno, co si lidé s tímto žánrem neodmyslitelně spojují. Takže tady máme špinavý pseudo středověk, temnou armádu formující se za hranicemi, starodávné proroctví a samozřejmě mladého nezkušeného hrdinu, který musí dokázat svoji cenu.

Seriál zadaptuje knihu nizozemské autorky Tonke Dragtové Dopis pro krále. Ta v roce 2004 dostala cenu za nejlepší nizozemskou knihu posledních padesáti let. Tato kniha už se jednoho filmového zpracování dočkala a to v roce 2008. 

„V knize Dopis pro krále se šestnáctiletý Tiuri vydává na dráhu rytíře-doručovatele poté, co dostal rozkaz od umírajícího rytíře. Musí v co největším utajení doručit dopis králi země Unauwen. Dobrodružná cesta mladíka vede horami, lesy a údolími, kde za každým zákrutem čeká nějaké nebezpečí. Dopis však nesmí za žádných okolností padnout do špatných rukou!“ hlásá oficiální text distributora.

Hlavním hereckým esem celého seriálu bude Andy Serkis, kterého můžete znát například z role Gluma či Caesara z Války o Planetu opic. Do seriálu si taktéž přivede jako posilu svoji dceru Ruby Ashbourne Serkisovou. Role mladého rytíře nesoucího dopis se zhostí Amir Wilson, který již má zkušenosti s hraním ze seriálu Jeho temné esence. První série bude mít 6 epizod a bude odvysílána 20. března/marca.