Přemýšleli jste někdy o tom, jak asi vypadá dosud neobjevený život ve zbytku galaxie, nebo se domníváte, že jsme v celém vesmíru sami? Právě s první myšlenkou si pohrává nadcházející seriál od Netflixu s názvem Svět mimozemšťanů (v originále Alien Worlds), který se dočká divácké pozornosti začátkem prosince.

„Když použijeme zákony pozemského života, můžeme si udělat představu o tom, co by mohlo žít na mimozemských světech,“ tvrdí hlas v oficiálním traileru dokumentárního seriálu, který aplikuje zákony života na Zemi na zbytek galaxie a kombinací vědy a fikce si pohrává různými představami o možném životě na jiných planetách. 

Přečtěte si také: The Midnight Sky má konečně oficiální trailer oznamující datum vydání

Diváci se tak mohou těšit na vzdálené příbuzné pozemského ptactva, složitější formy plazů a savců, nebo technologie pocházející z dílny těch, kteří stojí na vrcholu potravinového řetězce neznámé planety. „Je možné, že už k Zemi míří mimozemská civilizace,“ rovněž hlásá trailer, jehož vybrané scény připomínají ikonickou výpravu z Avatara.

Astronomové se domnívají, že je jen otázkou času, než bude za hranicemi naší planety objevena nová forma života. S těmito spekulacemi můžeme buď souhlasit, nebo také ne. S čím však rozhodně nemůžeme polemizovat, je oficiální datum premiéry Světa mimozemšťanů, který se již 2. prosince 2020 objeví na oběžné dráze Netflixu.