Třetí a poslední řada animovaného seriálu Star Wars: Vadná várka je v plném proudu, a tak je pomalu, ale jistě čas začít vyhlížet další seriálový počin z předaleké galaxie. Tím bude The Acolyte, hraná série zasazená na konec éry vrcholné Republiky, kterou lze znát především z aktuálních knih a komiksů.

Už nějakou dobu víme, že celý projekt má na starosti Leslye Headland (Ruská panenka) a že se v hlavních rolí mysteriózního thrilleru, v němž poznáme galaxii zahalenou tajemstvím a rostoucím vlivem temné strany Síly, objeví Amandla Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) a Lee Jung-jae (Hra na oliheň). V nové sérii se pak objeví i Joonas Suotamo (Solo: Star Wars Story) jako wookieeský mistr Jedi Kelnacca nebo rytířka Jedi Vernestra Rwoh, kterou lze znát z už vydaných knih a komiksů ze série Star Wars: Vrcholná Republika a kterou ztvární Rebecca Henderson. A nyní můžeme k již potvrzeným informacím přidat datum premiéry.

Nejen ti, kteří stále doufají, že půjde o příběh kanonické verze slavného Dartha Plagueise, o němž se zmínil jeho učedník Darth Sidious ve filmu Star Wars: Pomsta Sithů, by se měli připravit na úterý 4. června/júna 2024. Ten den se v nabídce streamovací služby Disney+ objeví první epizoda. Pokud se ale do té doby nezmění stávající způsob vydávání nových epizod Star Wars seriálů a sérií, v našem časovém pásmu dojde k premiéře nejspíš až ve středu ráno, tedy 5. června/júna 2024.

Společnost Lucasfilm odhalila datum premiéry série The Acolyte s využitím minimalistického, ale zároveň velmi stylového plakátu. Ten chytře kombinuje motivy krvavé šmouhy a světelného meče, takže existuje šance, že po vynikajícím Andorovi dostaneme další dospělejší, surovější a vážnější seriálový příběh ze světa Star Wars. Lucasfilm také uvedl, že zítra uvidíme více, takže lze předpokládat, že dostaneme první upoutávku. Uvidíme, jestli dojem vytvářený skvělým plakátem potvrdí.