Jistě, druhá část Duny bude se vší pravděpodobností sci-fi podívanou roku, ale určitě nesmíme zapomenout na to, že velice slibně vyhlížející science fiction titul připravuje i 20th Century Studios. Nedávno jsme se totiž dočkali dalšího oficiálního traileru na snímek Stvořitel, ve kterém se ponoříme do zničující války mezi lidstvem a roboty. Na nejnovější upoutávku se můžete podívat výše.

O hlavním příběhu nám toho trailer příliš nového neřekne, ale v jeho druhé polovině se dočkáme haldy nových akčních sekvencí, které vyhlížejí jaksepatří parádně. Jak už od konce jara víme, děj se bude odehrávat deset let poté, co vyspělá umělá inteligence, která měla za úkol ochraňovat lidstvo, hodila atomovou bombu do ulic Los Angeles. Rázem vypukla mezi lidmi a roboty strašlivá válka, jejíž konec se zdá být v nedohlednu.

Hlavní postavou se stává bývalý agent speciálních sil jménem Joshua (John David Washington), který se stále ještě nemůže vzpamatovat z toho, že jeho žena (Gemma Chan) zmizela. Ten dostane speciální úkol. Musí vystopovat zdánlivě nepolapitelné jádro mysli výše zmíněné umělé inteligence, která má přezdívku ,,Stvořitel“. Zároveň by se mělo jednat i o zbraň, s jejíž pomocí by mohlo lidstvo válku konečně vyhrát.

Z oné zbraně se ale vyklube robotická dívka jménem Alfie, která však vypadá, že by ani mouše neublížila. Joshua se s Alfie se vší pravděpodobností spřátelí, což s sebou však přinese značné komplikace, protože jeho lidští nadřízení s ní mají své vlastní plány. Celkově to vypadá, že Stvořitel by mohl kvalitní sci-finou, která kromě slušných akčních scén nabídne i zajímavé konverzačky a uvěřitelné řešení morálních dilemat.

O scénář a režii se postaral Gareth Edwards, jehož posledním natočeným filmem byl Rogue One: Star Wars Story (2016), je taktéž tvůrcem rebootu Godzilly z roku 2014. Jedním z kameramanů je navíc Greig Fraser, který minulý rok vyhrál Oscara za Dunu (2021).

Dále se ve snímku představí herci jako Allison Janney, Ralph Ineson, Ken Watanabe, Marc Menchaca a Sturgill Simpson.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 5. 10. 2023.