Filmová série o nejslavnějším mladém čaroději s jizvou na čele přednedávnem oslavila své dvacetileté výročí. I přestože série skončila v roce 2011 s druhou částí dílu Relikvie smrti, filmový kouzelnický svět se rozrůstá i nadále. A to prostřednictvím spin-off série Fantastických zvířat, která se odehrává v prvních desetiletích 20. století. Teprve nedávno vyšel první oficiální trailer na třetí díl, který ponese název Brumbálova tajemství, přičemž pokud bude mít dostatečně velký úspěch, otevřou se mu vrata pro další dva díly, které by měly celou sérii zakončit. Co ale bude dál? Bude to znamenat konec filmů ze světa, který J. K. Rowling před tolika lety vytvořila? Ani náhodou! Studio Warner Bros., pod kterým všechny kouzelnické filmy vycházejí, si je moc dobře vědomo extrémní popularity celého potterovského univerza. Proto mu rozhodně sbohem dát nechce. 

Ann Sarnoff, šéfka Warner Bros., na nedávné konferenci, o které psal i The Hollywood Reporter, oznámila, že kouzelnický filmový svět Harryho Pottera čeká velká budoucnost. Studio údajně pravidelně jedná s Rowling a jejím týmem o tom, co dalšího z jejího univerza by se dalo převést na filmové plátno. Sarnoff však podotýká, že autorku nechtějí do ničeho tlačit. Taktéž podotkla, že naprosto zásadní věcí pro natočení dalších filmů (případně i seriálů), je věrnost duchu celé původní série. Pokud by tudíž k budoucím filmům opravdu došlo, hlavní slovo u nich bude mít právě sama Rowling. A jak se zdá, autorka zatím proti případným dalším filmům vůbec nic nemá. 

Otázka ovšem je, co přesně za obsah by Warner Bros. chtěl natočit. Určitě se všichni shodneme na tom, že na kompletní remake celé série je stále dost brzo. Mnoho fanoušků by ale rádo vidělo filmovou adaptaci na Prokleté dítě, nepřímé pokračování původní knižní série, které bylo vytvořeno pro podobu divadelního představení. Nutno ovšem podotknout, že Rowling se na tvorbě Prokletého dítěte podílela jen okrajově, skutečnými autory jsou Jack Thorne a John Tiffany. Proto také není díl přijímán úplně nejkladněji, mnozí ho považují za lacinou fan fikci, po které by měli šáhnout opravdu jen ti největší hardcore fandové. Nicméně režisér Chris Columbus, který zrežíroval první dva díly série, projevil zájem Prokleté dítě převést do filmové podoby. Tak uvidíme, zda si Warner Bros. nevyhlídl pro svůj příští projekt právě toto. Doufejme ale, že přijdou s něčím originálnějším. 

Hned na začátku příštího roku se každopádně dočkáme výročního speciálu, ve kterém uvidíme celou řadu herců a tvůrců z potterovské filmové série.