Studio Warner Bros. Discovery nám nedávno konečně nadělilo první plnohodnotný trailer na horor Evil Dead Rise, který vychází ze slavné série od Sama Raimiho. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už nějakou tu dobu víme, děj se bude z velké části odehrávat uvnitř mrakodrapu v Los Angeles. Zavítáme tak do bytu Ellie (Alyssa Sutherland), která se sama stará o tři děti. Po dlouhé době ji ale navštíví její sestra Beth (Lilly Sullivan), se kterou se z neznámého důvodu kdysi Ellie nerozešla v dobrém. Jak je ale z traileru vidno, postavám se dostane do rukou démonická kniha, která bude určitou verzí Necronomiconu Ex-Mortis z předešlých Evil Dead filmů. A skrze ní se na svět opět povolá strašlivá entita, která Ellie posedne a udělá z ní démonického zombíka Deaditea. Bude tak záležet na Beth, aby celou situaci zachránila. 

Trailer tak ukáže spoustu klasických „Evil Dead“ věcí. Krví zbroceného protagonistu s motorovkou, zlovolně škádlivého démona a i pár řádně brutálních sekvencí, ze který si někteří zakryjí oči hrůzou. Herec Bruce Campbell, tvář hrdiny Ashe, který se na filmu podílel jako jeden z producentů, však fanoušky upozornil na to, že snímek příliš překypovat humorem nebude. Čekat bychom tak měli především řádně temnou a vážnou podívanou.

Na další celovečerní film ze slavného hororové série si museli fanoušci počkat celých 10 let, pokud nepočítáme seriál Ash vs Evil Dead, tak ve filmové podobě na Raimiho slavný odkaz navázal Fede Álvarez a jeho Lesní duch. Tak doufejme, že onen návrat v podobě snímku Evil Dead Rise bude jaksepatří uspokojivý. 

O scénář a režii se tentokrát postaral Lee Cronin, který má za sebou zatím pouze jeden celovečerní horor. Tím byl film The Hole in the Ground z roku 2019.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Gabrielle Echols, Morgan Davies, Mia Challis a Nell Fisher.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 4. 2023.