Někdy v budoucnu bychom se měli dočkat filmové adaptace knižní fantasy série Strážce ztracených měst, za kterou stojí americká autorka Shannon Messenger. Server Deadline hlásí, že práva na filmové zpracování padla do rukou společnosti Warner Bros., která by z projektu mohla položit základ pro novou franšízu.

Hlavní hrdinkou se stává dvanáctiletá dívka Sophie, která se jednoho dne setká s tajemným chlapcem jménem Fitz. Díky němu Sophie zjistí, že jakožto elfská telepatka dokáže slyšet a číst myšlenky ostatních lidí. Aby však mohla své schopnosti plně rozvinout, bude muset nastoupit na Foxfire, akademii pro nadané elfy. Následně také zjistí, že má klíč k něčemu, pro co by ostatní zabíjeli.

Původní knižní série, která vznikla v roce 2012, má zatím venku 9 dílů, ještě letos, přesněji 12. listopadu, vyjde další titul s názvem Unraveled

K chystané filmové adaptaci je zatím upsaná Emma Watts jako producentka. Ta například dohlížela na filmové série jako Kingsman, Labyrint a Deadpool. Dále také na tituly jako Marťan (2015), Logan: Wolverine (2017) a Bohemian Rhapsody (2018). Sama autorka Shannon Messenger zas bude vykonávat úlohu výkonné producentky.

Ještě před třemi lety to vypadalo, že adaptaci zpracuje Disney, přičemž Ben Affleck se měl postarat o režii. Co se chystané verze od Warnerů týče, k projektu zatím žádný režisér upsaný není. Projekt se zdá být ve velice brzkých fázích výroby, tudíž počítat bychom zřejmě měli s několikaletým čekáním.