Co dalšího pro nás chystá legendární filmař Steven Spielberg? Přesnou odpověď zatím neznáme, ale podle informací ze serveru Variety se zdá, že jeho další filmový projekt bude zahrnovat mimozemšťany. Celý námět podle všeho pochází z filmařovi hlavy, přičemž o scénář by se měl postarat jeho dlouholetý spolupracovník David Koepp, který se například podílel na psaní režisérových známých titulů jako Jurský park (1993), Válka světů (2005) a Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008).

Samotný název filmu však zatím neznáme, stejně tak nevíme, o čem vlastně chystaný snímek bude, tedy samozřejmě kromě toho, že v něm uvidíme tvory z jiných planet. 

Spielberg má každopádně s filmy o mimozemšťanech bohaté zkušenosti, však si stačí vzpomenout na jeho skvělé klasiky Blízká setkání třetího druhu (1977) a E.T. - Mimozemšťan (1982), který jednu dobu byl komerčně nejúspěšnějším filmem historie.

Režisér má ovšem návštěvníky z jiných světů možná až tak moc v lásce, že je občas rve i do titulů, kam se úplně nehodí, skvělým příkladem je A.I. Umělá inteligence (2001), kde (alespoň podle mého názoru) film úplně potopí jeho poslední čtvrtina. A někdo možná může i trochu ohrnovat nos nad tím, co nám ukázal ve výše zmíněném Království křišťálové lebky.

I tak jsme ale každopádně moc zvědaví na to, co nám nakonec slavný filmař nadělí. 

Spielberg si od sci-fi žánru dal na nějaký čas pauzu, mezi jeho poslední natočené filmy patří remake muzikálu West Side Story (2021) a částečně autobiografické drama Fabelmanovi (2022). Na oba dva filmy máme každopádně recenze, na které se můžete podívat níže.