A je to tady. Všechny dívky teď jásají a skáčou dva metry do vzduchu. Americká spisovatelka Stephenie Meyer oznámila po 12 letech novou knihu z univerza holčičí upírské série Stmívání, která pobláznila miliony mladých dívek po celém světě a čítala celkem 4 díly.

Již pátý díl v sérii ponese název Midnight Sun a bude se jednat o sequel známé série, ve kterém se dozvíme, anebo spíš ti lidé co to čtou, se dozví nové osudy Edwarda Cullena a Belly Swan. Původně mělo Midnight sun vyjít již v roce 2008 společně se závěrečnou kapitolou, ale nakonec se tak nestalo.

Vyprávění by mělo být více z pohledu Cullenových. Také bychom se měli dočkat nějakých nových temných zvratů. Osobně ani netuším, jestli o to někdo stojí, přeci jenom dívky, které to četli jsou již o dvanáct let starší, ale proti gustu žádný dišputát.

Jestli ale bude kniha úspěšná, což počítáme, že nejspíš bude, protože fanoušci z nového oznámení šílí, určitě se dočkáme dalšího otřesného a průměrného filmu o rodinkách "upírů" a "vlkodlaků". Přeci jenom, i když ty filmy byly, takové jaké byly, autoři na nich vydělali celkem slušné peníze. Je tedy velice pravděpodobné, že se filmové adaptace dočkáme.

Midnight sun by mělo vyjít 4. srpna/augusta tohoto roku, tudíž za 3 měsíce v USA. Překlady do češtiny a slovenštiny trvaly většinou rok, tudíž česká a slovenská verze by mohla vyjít o rok později, ale to jsou jen naše předpoklady.