Pokud si už chcete zajít do kina na nějaký snímek s vánoční atmosférou, ale nechcete žádnou utahanou romanťárnu, můžete zkusit dát šanci komedii Šťastné a krvavé, která právě vstupuje do našich kin. Venku máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Film se zaměří na rodinku, která zdědí starou horskou usedlost v Norsku. Těsně před Vánoci se proto rozhodnout přestěhovat do svého nového domova, aby tam mohli všichni strávit co nejpříjemnější chvíle. Na něco takového ovšem mohou zapomenout. Zjistí totiž, že ve stodole žijí podivná stvoření, ze kterých se vyklubou skřítkové. Následně se rodinka dozví o několika pravidlech, které musí dodržet, aby skřítky nepopudili. Pravidla samozřejmě nedodrží, což pak povede k hrůzostrašným následkům. 

O režii se postaral norský režisér Magnus Martens, který má na svědomí tituly jako Utopie - Nejvíc lidí žije v Číně (2002) a Jackpot (2011). Za scénář je zodpovědný Aleksander Kirkwood Brown (Cesta za králem trollů).

Ve snímku se objeví herci jako Martin Starr, Amrita Acharia, Zoe Winter-Hansen, Townes Bunner, Jeppe Beck Laursen, Henriette Steenstrup a Calle Hellevang Larsen.

Snímek do českých kin vstoupil 7. 12. 2023.