Osm let dozadu nebyl v současnosti nejoblíbenější fantaskní spisovatel František Kotleta tak moc známý. V té době jsme od něj mohli znát knihy jako Poutník z Mohameda, Alláhův hněv a první dva díly série Bratrstvo krve a hlavně spoustu novel a povídek, které vycházely v časopisu Pevnost.

Přečtěte si také: Kyberpunkové dobrodružství od Františka Kotlety je již k dispozici ve formě audioknihy

Jednou takovou zajímavou novelou byl i fantasy příběh inspirovaný reáliemi první světové války s názvem Draci nad Gdaňskem, který vyšel nejdříve v časopise Pevnost 2012/09 a později v antologii Společenstvo Pevnosti.

Samotný titul byl svým zasazením a námětem velmi originální: „Speciální komando hobitího generála Beka se za pomoci skřetů, litevské čarodějky, polských vojáků a hobitích vynálezců, bratrů Klementa a Laurina, vydává válečnou vzducholodí do Gdaňska okupovaného německými elfy na misi, která nesmí selhat.“

Pokud jste se k tomuto kratšímu příběhu dosud nedostali, máme pro vás skvělou zprávu. Novela Draci nad Gdaňskem vyšla totiž pod taktovkou Audiotéky a Epochy 11. listopadu/novembera ve formě audioknihy. Celý příběh čte známý herec a dabér Filip Švarc.

Tuto téměř tříhodinovou audioknihu si můžete zakoupit na eshopu Audiotéky za 149 korun. Na YouTube máte navíc k dispozici pětiminutovou ukázku, která vám snad pomůže se rozmyslet, jestli je pro vás tento titul vhodnou koupí.