Disney vydalo film Star Wars: Vzestup Skywalkera o 3 dny dříve než původně zamýšlelo. Můžeme za to „vděčit“ koronaviru COVID-19. Pro svět kultury je to velká rána. Akce se odsouvají nebo rovnou ruší. Kina se zavírají a natáčení filmů se zastavuje. Ve většině případů nelze odhadnout, kdy se věci vrátí do starých kolejí. Prostě a krátce řečeno, je to chaos.

Spojené státy americké prohlásily epidemii koronaviru za nouzový stav. Školy a podniky se uzavírají, podobně jako je tomu u nás, a spousta lidí tak bude doma. Netflix z toho samozřejmě těží a Disney nechce zůstat pozadu. Snaží se využít situace tím, že některé značky v digitální distribuci uvede dříve, než bylo původně v plánu. Dále také bylo oznámeno, že na Disney+ se tuto neděli objeví Ledové království II, což se bohužel našich krajin zatím netýká.

Původní datum vydání Vzestupu Skywalkera bylo stanoveno na úterý 17. března. My si ale tento film můžeme vychutnat již nyní, například v digitální distribuci Amazonu, kde je k dispozici i bezmála tříhodinový dokument o natáčení. Jestli jste film ještě neviděli nebo si ho chcete zopakovat, dnes k tomu máte ideální příležitost.