Každým dnem se začíná o epidemii koronaviru mluvit více a více. V důsledku nejen paniky, ale i různých státních nařízení po celém světě, dochází různá filmová studia k rozhodnutí odložit jejich filmy. Stalo se tak například včera v případě devátého Rychle a zběsile, a nyní dokonce i v případě tří nadcházejících snímků pod hlavičkou Disney.

Mulan, Noví mutanti i Paroží (Antlers) jsou odloženy prozatím na dobu neurčitou, dokud se nenajde lepší datum, jakmile se situace zase uklidní a bude jistota, že kina nebudou poloprázdná nebo rovnou uzavřená. Například u nás v České a Slovenské republice došlo k vyhlášení nouzového stavu, což dělá promítání filmů v kinech poměrně nemožné. Ani natáčení se u nás nemůže nějak zvlášť uskutečnit, což zjistili i filmaři připravovaného seriálu Falcon and the Winter Soldier, kteří zrušili natáčení na území ČR, jak jsme vás taktéž informovali.

Je jenom otázkou času, než přijdou i další odložení. Odložen už byl nejen nový Bond, ale třeba také Tiché místo: Část II.